Aveți întrebări? Aici găsiți răspunsuri!

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Vă punem la dispoziție o serie de răspunsuri, la cele mai uzuale întrebări legate de țigara electronică precum și întrebări generale despre comenzi și livrări. Căutați alte informații? Nu uitați să vizitați și Informații utile!
În cazul în care nu găsiți răspuns la întrebarea dumneavoastră sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați.

Țigările electronice, denumite și e-țigări reprezintă o alternativă la țigările clasice. Sunt dispozitive acționate de o baterie, care produc abur (vapori) care este inhalat în locul fumului de țigară. Orice țigară electronică este compusă din baterie și partea care produce aburul, denumită, in general, atomizor. Atomizorul conține una sau mai multe rezistențe, care, alimentate de baterie, se încălzesc, transformînd lichidul conținut în dispozitivul de vaporizare, în abur.

Există foarte multe modele de țigări electronice, de la modelele mini, modele mici, care se apropie de forma țigărilor convenționale, până la mod-uri de dimensiuni mari, comparabile cu cele ale unei lanterne, sau chiar box-moduri, cutii dreptunghiulare, care conțin de obicei acumulatori de mare capacitate și oferă o autonomie foarte ridicată. În general, cu cât țigara electronică este mai redusă ca dimensiuni, cu atât autonomia bateriei incluse este mai mică.

Țigările electronice se adresează fumătorilor, persoanelor majore, cu vârsta peste 18 ani. Nu se recomandă nefumătorilor! Țigara electronică încearcă să-i ofere fumătorului o alternativă viabilă, mult mai economică. O alternativă lipsită de fum, gudron și monoxid de carbon. Țigara electronică îi oferă fumătorului majoritatea senzațiilor tactile dar și chimice, specifice fumatului, înlocuind însă fumul, cu aburi de glicerină vegetală și/sau propilen-glicol.

Folosirea țigării electronice oferă și opțiunea de a folosi lichid fără nicotină, sau de a scădea treptat nivelul de nicotină conținut în lichid, până la zero, moment în care puteți renunța și la țigara electronică, alegând o viață complet lipsită de nicotină.

Nu este indicat să folosiți țigara electronică dacă nu ați fost și nu sunteți fumător. Țigara electronică nu este o jucărie, iar nicotina, indiferent de felul în care este introdusă în organism, este o otravă. Cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră de familie, înainte de a începe să utlizați țigara electronică!

Țigara electronică nu este o jucărie și este recomandată doar fumătorilor care doresc să renunțe la acest viciu. Totuși, există cazuri în care țigara electronică nu este recomandată. Țigara electronică este interzisă minorilor și nu este recomandată persoanelor sensibile la cofeină, persoanelor care suferă de boli cardiace, hipertensiune, angină, astm, diabet zaharat, epilepsie, boli cronice, mamelor care alăpteaza, femeilor insărcinate. Pentru a vă asigura, întrebați întotdeauna medicul de familie înainte de achiziționarea unei țigări electronice. Nu lăsați țigara electronică la îndemâna copiilor! Lichidul țigării electronice poate conține nicotină. Lichidul trebuie folosit doar cu țigara electronică. Nu înghițiți în nici un caz lichid pentru țigara electronică!

Țigările convenționale conțin peste 4000 de substanțe chimice diferite, dintre care putem aminti - arsenic, fenol, benzen, poloniu 210, acetonă, cianură, DDT (insecticid), naftalină, amoniac, butan, gudron, plumb, metanol, substanțe dăunătoare atât pentru fumător cât și pentru cei din jurul său. Lichidul țigării electronice conține o combinație de propilen-glicol și glicerină vegetală, arome alimentare și , opțional, nicotină. Vaporii țigării electronice nu lasă un miros urât, nu produc apariția petelor pe dinți, nici a nenumăratelor boli asociate cu fumatul convențional. Costurile lunare sunt mult mai reduse, cheltuielile scăzând, după investiția inițială, cu până la 80%.

Nu există, în momentul de față, suficiente studii pentru a da un răspuns 100% afirmativ, însă, numeroasele studii efectuate până în prezent indică faptul că toxicitatea țigării electronice mult mai redusă decât cea a țigărilor convenționale. Studiile arată că atunci când un fumător renunță la țigara convențională în favoarea celei electronice, riscurile pentru sănătate scad cu până la 99%, riscuri comparabile cu cele ale unui nefumător. În cei aproape zece ani de când țigara electronică a început să fie utilizată în masă, există nenumărați utilizatori care au obținut o calitate de viață mai bună, o viață fără gudron, monoxid de carbon, fum, mirosuri urâte și multe alte probleme de sănătate legate în mod direct de țigările clasice.

Nu. Acesta este un mit datorat unei declarații făcute de FDA în 2009, în urma unor studii. FDA a testat 18 cartușe ce conțineau lichid, provenit de la două companii diferite. Din cele 18 cartușe, într-unul singur, au fost găsite urme non-toxice de dietilenglicol (aproximativ 1%). Chiar dacă dietilenglicolul este un ingredient folosit ocazional în anticongelant, nu este un ingredient folosit în mod normal în lichidul țigărilor electronice și nu a mai fost descoperit în nici un alt studiu , în nici o altă mostră de e-lichid.

Baza lichidului pentru țigara electronică este, în general, propilen-glicolul, de obicei în combinație cu glicerina vegetală. Propilen glicolul este considerat o substanță sigură și chiar dacă este adăugat câteodată în anticongelant, este adăugat tocmai pentru a face anticongelantul mai puțin toxic și mai sigur pentru copii și animalele de casă. Propilen-glicolul este un ingredient comun, găsit în foarte multe alimente, cosmetice și chiar și în medicamente. De asemenea, este folosit în "mașinile de fum" folosite în cluburi și discoteci.

Imposibil. Acesta este un alt mit urban, o anti-reclamă fabricată din diferite interese contra țigării electronice. Pleurezia , denumită popular "apă la plămâni", reprezintă inflamarea pleurei, membrana alcătuită din două rânduri de țesuturi, care îmbracă fiecare plămân și pereții cavității toracice. Rolul pleurei este cel de a proteja plămânii. Pentru a respira fără dificultate, există o mică cantitate de lichid între cele două straturi ale pleurei. Dacă crește cantitatea de lichid, se formează o cavitate pleurală umplută cu apă, astfel încât plămânii și chiar și inima, nu mai pot să se miște normal, apărând dificultăți grave la respirat. Pleurezia apare cel mai des ca urmare a unei afecțiuni a plămânilor, cum ar fi o răceală netratată care duce la pneumonie, tuberculoza sau un abces. De asemenea boala poate fi cauzată de microbi, de rănire sau de prezența unei tumori. Aburul inhalat, atunci când se folosește țigara electronică, nu are cum să ajungă în interiorul pleurei, deci răspunsul este simplu. Nu, țigara electronică nu poate produce "apă la plămâni".

Nitrozaminele specifice produselor ce conțin tutun sunt cunoscute ca posibile cauzatoare de cancer, atunci când corpul este expus acestora pe o perioadă îndelungată și în cantități semnificative. Testele efectuate de FDA au descoperit urme de nitrozamine în lichidul pentru țigara electronică, însă, în cantități infime. Nivelul de nitrozamine conținut în lichidul țigării electronice este același cu cel conținut de produsele comercializate de farmacii pentru renunțarea la fumat, cum ar fi plasturii. Pentru a vă face o idee mai clară, nivelul de nitrozamine conținut de lichidul pentru țigara electronică este de 1300 de ori mai mic decât cel conținut de o țigară convențională "roșie". Astfel, putem spune, că țigările electronice sunt de cel puțin 1000 de ori mai puțin toxice, din această privință, față de țigările clasice.

Studiile efectuate până în prezent în ceea ce privește conținutul de chimicale și metale din lichidul țigărilor electronice au fost în general neconcludente dar au și arătat faptul că nivelul compușilor contaminanți detectați în lichidul țigărilor electronice este atât de scăzut încât este extrem de îndoielnic faptul că ar putea ridica vreodată cele mai mici probleme de sănătate. Cu siguranță, riscul implicat, este de mii de ori mai mic decât dacă s-ar continua folosirea țigărilor tradiționale. În realitate, simpla detectare a unor urme de chimicale nu înseamnă că automat, consumarea acelui produs ar ridica riscuri pentru sănătate. Consumăm și inspirăm zilnic chimicale care ar fi toxice doar în cantități mult mai ridicate.

Doctorul Igor Burstyn, de la Universitatea Drexel, a analizat chimicalele conținute atât in lichidul pentru țigara electronică cît și în vaporii produși și a concluzionat că elementele potenial periculoase conținute în lichid sau vapori sunt mult sub nivelele care ar ridica cel mai mic risc pentru sănătate.

Există în prezent, peste 60 de studii independente care arată în mod clar că beneficiile obținute din renunțarea la fumat și înlocuirea țigărilor clasice cu țigara electronică prezintă infinit mai multe avantaje asupra stării generale de sănătate decât riscuri potențiale.

Din păcate putem doar bănui răspunsul la această întrebare. Este un lucru bine știut faptul că există foarte multe interese împotriva comercializării la scară largă a țigărilor electronice. Marii producători de tutun pierd mulți bani la fiecare fumător care renunță la țigări în favoarea țigărilor electronice. Marile companii farmaceutice nu agreează faptul că foștii fumători aleg țigara electronică în locul diferitelor metode de renunțare la fumat comercializate în farmacii, metode pentru care s-au investit sute de milioane de dolari pentru cercetare și dezvoltare. Există de asemenea o parte a lumii medicale care este împotriva a tot ceea ce nu înseamnă renunțarea totală la tot ceea ce are legătură cu produsele din tutun sau produse ce conțin nicotină. Deși este clar că renunțarea totală la fumat, în orice formă, este cea mai sănătoasă alegere, există o mare parte de fumători care nu pot sau nu vor să renunțe fără un înlocuitor sau fără un mijloc de ajutor.

Pentru mai multe informații științifice, istoria țigărilor electronice, rezultate ale diferitelor teste și analize, rapoarte de laborator, studii, documente legale, precum și multe alte informați interesante puteți vizita secțiunea dedicată analizei țigărilor electronice de pe site-ul CASAA (Consumer Advocates for Smokefree Alternatives Association). Toate informațiile prezentate pe aceasta pagină sunt în limba engleză.

Produsele comandate pe vaporium.ro pot fi livrate la orice adresă din România, prin curier rapid Cargus. Nu se efectuează livrări în afara țării.

Costul de livrare al produselor comandate este de 15 lei, pentru orice localitate de pe teritoriul României. Nu se aplică, în nici un caz, alte taxe suplimentare, indiferent de localitatea de destinație. Pentru comenzi mai mari de 150 de lei, transportul este gratuit, oriunde în România.

Plata produselor comandate se poate efectua online, prin utilizarea unui card de debit sau de credit, Visa sau Mastercard, sau în sistem ramburs, numerar, în momentul primirii coletului, către firma de curierat. De asemenea, pentru cardurile de credit acceptate, este posibilă plata în rate, cu dobândă zero (maxim 3 rate). Mai multe detalii privind modalitățile de plată acceptate - aici. Atenție! Opțiunea de plată ramburs la curier se poate alege doar în cazul comenzilor cu valoare mai mare de 60 de lei, sub această valoare fiind disponibilă doar plata cu card bancar.

Dacă ați realizat comanda online, din contul dumneavoastră de membru, veți primi un e-mail de confirmare a comenzii și veți fi contactat telefonic, pentru validarea comenzii și a datelor de livrare. Totodată, realizând comanda online, veți primi puncte vaporium, puncte ce le veți putea folosi în comenzile viitoare, pentru a obține discount-uri. Dacă faceți comanda telefonic, vor fi preluate toate datele necesare livrării, comanda va fi confirmată și veți fi informat despre data exactă în care veți primi coletul.

Pentru a putea acumula puncte Vaporium, este necesar să efectuați comanda dintr-un cont de client. După autentificarea în cont și finalizarea comenzii, punctele se vor acumula automat, iar la următoarea comandă veți dispune de opțiunea de utilizare a punctelor acumulate (Buton APLICĂ REDUCEREA în Coșul de produse și pe pagina de finalizare a comenzii)

Toate comenzile realizate de luni până vineri, înainte de ora 15, vor fi livrate firmei de curierat în aceeași zi și veți primi produsele în ziua următoare, în majoritatea cazurilor. Pot apărea întărzieri, în unele cazuri termenul de livrare se poate prelungi la 48 de ore. Comenzile realizate după ora 15, vor fi predate firmei de curierat a doua zi.

Exemplu :

Comandă efectuată luni, la ora 13, veți primi produsele în cursul zilei de marți. Comandă efectuată luni, la ora 17, veți primi produsele în cursul zilei de miercuri.

Comenzile efectuate vineri, înainte de ora 15, vor fi livrate firmei de curierat în aceeași zi, putând fi livrate sâmbăta (unele localități, doar prin Sameday) sau luni, în funcție de alegerea destinatarului.

Comenzile efectuate de vineri după ora 15 până luni, înainte de ora 15, vor fi livrate firmei de curierat luni, iar clientul va primi produsele în cursul zilei de marți.

Sâmbăta și duminica nu se lucrează, nu se preiau sau pregătesc colete.

În momentul în care primim comanda, online sau telefonic, vă vom indica cât mai exact exact data în care vi se vor livra produsele.

Da. Întotdeauna, în colet, veți găsi o factură fiscală, cu toate produsele comandate. De asemenea, în momentul realizării plății, veți primi o chitanță de la firma de curierat.

Da. Returul produselor se acceptă conform termenilor și condițiilor menționați mai jos și sunt în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Pentru iniţierea returului, precum şi pentru detalii privind condiţiile şi procedura de returnare a produselor, vă rugăm să completaţi formularul de retur.

Produsele care fac obiectul comenzilor încheiate online, pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv într-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Returul produselor se poate face prin aducerea produselor la sediul nostru sau prin trimiterea acestora printr-o firmă de curierat rapid. Vă recomandăm păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrității produselor.

Pentru a realiza comenzi online pe Vaporium.ro nu este necesară crearea unui cont de client , putându-se efectua comenzi ca vizitator, însă, contul de client vă oferă mai multe avantaje, cum ar fi istoricul comenzilor realizate, acumularea de puncte Vaporium, posibilitatea urmăririi stării comenzilor în procesare, economisirea timpului la comenzilor ulterioare, sau abonarea la newsletter. Dacă nu doriți un cont de client, puteți realiza comenzile telefonic sau online, însă, nu veți beneficia de punctele Vaporium.

Crearea contului de client este foarte simplă și rapidă, și se poate realiza prin oricare din următoarele două metode:

1. Crearea unui cont standard Vaporium

Pentru a crea un cont nou, accesați pagina Contul meu, introduceți adresa de e-mail și parola dorită și apăsați butonul ÎNREGISTRARE. Înainte de a confirma înregistrarea, puteți alege dacă doriți sau nu să fiți inscris la newsletter, bifând căsuța aferentă. Nu este necesară confirmarea contului, dar veți primi un e-mail cu datele de autentificare, pe care îl puteți păstra pentru a putea recupera parola, în cazul în care o uitați.

2. Autentificare cu Facebook

Dacă doriți să economisiți timp, puteți alege autentificarea cu Facebook.

Accesați pagina Contul meu și apăsați butonul AUTENTIFICARE/ÎNREGISTRARE cu Facebook, din centrul paginii. Dacă sunteți logat la Facebook veți fi redirecționat spre pagina Facebook a aplicației Vaporium Login și va trebui să acceptași ca aplicația să preia datele dumneavoastră, pentru crearea contului. Dacă nu sunteți logat, veți fi redirecționat spre pagina de logare Facebook.

Aplicați Vaporium Login preia doar adresa de e-mail, numele și prenumele. Nu vom posta NICIODATĂ în numele dumneavoastră, nu va apărea nici o notificare pe Facebook-ul dumneavoastră, nici un comentariu, link sau postare. Aplicația nu are acces decât la nume, prenume și adresă de e-mail, pe care le folosește pentru crearea automată a contului de client.

Când vă autentificați pentru prima dată cu Facebook, va fi creat și un cont standard Vaporium. Datele de acces ale acestui cont le veți primi pe adresa de e-mail. Începănd din acest moment puteți alege metoda de autentificare pe site-ul Vaporium. Puteți continua să vă autentificați cu Facebook, sau dacă sunteți pe un calculator de pe care nu doriți să vă logați la Facebook, puteți folosi utilizatorul și parola trimise pe e-mail pentru o autentificare standard. Parola este genrată automat și o puteți schimba în orice moment.

Dacă vă autentificați cu Facebook, nu aveți nevoie de parolă, procesul de autentificare este automat.


Atunci când realizați prima comandă online, va trebui să completați restul datelor necesare, cum ar fi adresa sau numărul de telefon. Aceste informații vor fi păstrate pentru comenzile ulterioare.

Din pagina Contul Meu, puteți accesa istoricul comenzilor realizate, istoricul punctelor Vaporium și Lista Vaporium. De asemenea, din această pagină, puteți modifica oricând datele de acces, parola, adresa și orice alte date salvate.

Nu. Aplicația Vaporium Login preia doar adresa de e-mail, numele și prenumele. Nu vom posta NICIODATĂ în numele dumneavoastră, nu va apărea nici o notificare pe Facebook-ul dumneavoastră, nici un comentariu, link sau postare. Aplicația nu are acces decât la nume, prenume și adresă de e-mail, pe care le folosește pentru crearea automată a contului de client.

Accesând pagina Contul Meu, după autentificare, alegeți din meniul lateral sau superior MODIFICARE DATE CONT, pentru a schimba parola sau orice alte date salvate.

Din aceeași pagină, dacă nu reușiți să vă autentificați, apăsați pe Ați uitat parola? și veți primi fi redirecționat spre pagina de resetare a parolei, unde trebuie să introduceți numele de utilizator sau adresa de e-mail, pentru a primi un e-mail cu instrucțiunile necesare pentru resetarea parolei. Dacă nu vă amintiți nici parola, nici e-mailul folosit la înregistrare, ne puteți contacta, folosind formularul de contact, sau telefonic și vă vom ajuta să vă recuperați contul, dacă veți putea răspunde la unele întrebări de siguranță, privind comenzile anterioare sau punctele acumulate.

Abonarea la newsletter înseamnă adăugarea adresei dumneavoastră de e-mail, la lista noastră de e-mailuri, lista pe care o vom folosi pentru înștiințarea clienților Vaporium despre noile oferte, produse, reduceri de preț sau promoții în curs sau despre alte informații de interes. Înscriindu-vă la newsletter veți fi întotdeauna la curent cu ultimele noutăți.

Vă promitem că nu vom abuza de încrederea acordată și nu vă vom inunda e-mailul cu mesaje, veți fi anunțat doar atunci când vor apărea produse noi, lichidări de stoc, reduceri de preț sau diferite oferte promoționale, pe perioade limitate.

Orice mesaj primit va include un link pentru dezabonare, în cazul în care nu mai doriți să primiți mesaje promoționale.

Pentru abonarea la newsletter, puteți folosi atât formularul rapid de abonare din subsolul oricărei pagini cât și link-ul Newsletter, din meniul superior al site-ului.

Fiecare mesaj primit va include un link pentru dezabonare.

Pentru eliminarea completă a contului de client, vă rugăm să ne contactați telefonic, sau folosind formularul de contact. După verificarea identității prin câteva întrebări de siguranță, privind comenzile anterioare sau punctele acumulate, vă putem elimina complet contul. Ștergerea contului este ireversibilă și implică pierderea tuturor punctelor acumulate și a istoricului comenzilor.