Termeni și condiții de utilizare a vaporium.ro

Partea legală

Înainte de a realiza o comandă pe vaporium.ro, vă recomandăm citirea cu atenție a termenilor și condițiilor de utilizare. În această pagina veți găsi informații importante privind garanția comercială a produselor, politica de retur, precum și informații generale de utilizare a vaporium.ro

Condiții de utilizare


Produsele comercializate de vaporium.ro nu se adresează minorilor! Atunci când efectuați o comandă, la finalizarea acesteia, este necesar să confirmați faptul că aveți 18 ani împliniți. Toate comenzile sunt confirmate telefonic, înainte de a se preda produsele firmei de curierat. Ne rezervăm dreptul de a anula orice comandă, în orice stadiu al procedurii de comandă.

Folosirea oricăror produse sau servicii oferite de acest site implica acceptarea acestor termeni și condiții. Conținutul tuturor paginilor acestui site, texte ,elemente grafice, baze de date, etc. sunt proprietatea SC Junior Grup SRL sau a respectivilor proprietari, și sunt apărate de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul nostru expres a oricăror din elementele enumerate se pedepsește conform legilor în vigoare.


Confidențialitate


Orice informații sau date personale introduse de către utilizatori pentru a putea beneficia de unele servicii oferite de site vor fi tratate cu cea mai strictă confidențialitate și nu vor fi divulgate unor terțe persoane nici folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost introduse (formular de comandă, formular de contact etc.)


Informare privind protecția datelor personale


Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, SC JUNIOR GRUP SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este acela de a se primi, prelucra și livra comenzile de produse înregistrate pe site-ul www.vaporium.ro. Nu sunteţi obligat să ne furnizați datele personale, acestea fiind însă necesare pentru prelucrarea și expedierea comenzilor efectuate pe acest site. Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea de a prelucra, factura și expedia comenzile efectuate. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și nu sunt comunicate altor destinatari, cu excepția firmelor de curierat care asigura transportul și livrarea produselor către beneficiar.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la SC Junior Grup SRL, Anatole France 37, Cluj-Napoca sau prin e-mail pe adresa contact@vaporium.ro. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiției. Datele dumneavoastră personale nu vor fi transferate în străinătate. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil.

Orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Site-ul www.vaporium.ro este operat de societatea SC JUNIOR GRUP SRL, Anatole France 37, Cluj-Napoca, înscrisă în Registrul Comerțului cu numărul J12/4309/2007 , CIF : RO22512184 . Prin completarea formularului de înregistrare de pe www.vaporium.ro și acceptarea termenilor și condițiilor site-ului, în momentul efectuării unei comenzi, utilizatorul declară ca își dă, în mod expres și neechivoc, consimțământul ca datele sale cu caracter personal să fie prelucrate și folosite în viitor de către administratorii www.vaporium.ro, în următoarele scopuri:

 • Stabilirea contactului cu clienții;
 • Prelucrarea comenzilor;
 • Facturarea comenzilor
 • Transmiterea detaliilor de livrare către firma de curierat;
 • Transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ;

Transmiterea de oferte, promoții, mesaje publicitare și de marketing este opțională și implică acceptul expres al clienților, prin abonarea la newsletter, abonare ce poate fi anulată în orice moment.

Compania SC JUNIOR GRUP SRL  va reține datele personale și le va folosi în scopul informării utilizatorilor privind situația contului de pe www.vaporium.ro, privind evoluția și starea comenzilor, precum și în evaluarea produselor și serviciilor oferite.


Protecția și securitatea datelor:


Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, SC JUNIOR GRUP SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

SC JUNIOR GRUP SRL certifică faptul că îndeplinește cerințele minime de securitate a datelor cu caracter personal:

 • Personalul SC JUNIOR GRUP SRL este instruit în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate, iar accesul la aceste date este restricționat cu nume de utilizator și parolă unică, criptată;
 • Datele cu caracter personal nu vor fi înstrăinate sub nicio forma terțelor persoane străine, iar accesul la bazele de date este permis doar persoanelor autorizate în acest sens;
 • Computerele de la care se accesează datele sau alte informații cu caracter confidențial sunt parolate și au implementate soluții de protecție antivirus, antispam și firewall cu toate actualizările la zi;

De asemenea, platforma pe care este bazat site-ul www.vaporium.ro, folosește sisteme și tehnologii avansate pentru a asigura protecția și securitatea datelor, prin mecanisme fizice, electronice și procedurale de protecție.

ANSPDCP : Suntem înregistrați ca operator de date cu caracter personal cu numărul 36273 în Registrul General de evidență al A.N.S.P.D.C.P.


Garanție


Produsele cumpărate prin intermediul site-ului Vaporium.ro beneficiază de garanția obisnuită a fiecărui produs în parte, cu respectarea condițiilor de garanție conforme legislației în vigoare. Junior Grup SRL asigură garanția tuturor produselor comercializate, potrivit dispozițiilor Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora (cu modificările ulterioare) și conform informațiilor privind garanția produselor descrise în certificatul de garanție a produsului, pentru fiecare produs în parte.

Garanția comercială oferită pentru baterii, acumulatori, dispozitive electronice ce includ acumulatori, încărcătoare și adaptoare electronice, este de 180 de zile de la data achiziționării.

Cartușele, clearomizoarele, atomizoarele, cartomizoarele, recipientele cu lichid, rezistențele, accesoriile și alte componente ce nu includ părți electronice, sunt considerate consumabile și beneficiază doar de garanție la primire, aceasta însemnând că vor fi înlocuite dacă prezintă defecte de funcționare în momentul ridicării coletului, sau în maxim 24 de ore de la primirea acestora.

Garanția nu acoperă uzura mecanică normală, nici nu se aplică produselor ce prezintă defecțiuni apărute în mod evident ca urmare a unor șocuri mecanice, lovituri, expuneri la umiditate excesivă, ger sau apă. Garanția nu acoperă produsele ce prezintă defecțiuni datorate manipulării, folosirii sau depozitării incorecte ,intervențiilor neautorizate asupra echipamentelor, accidentelor de orice fel, folosirii în condiții neconforme cu instrucțiunile de utilizare sau exploatării peste limita de încărcare prevăzută de producător.

Dacă apar probleme în perioada de garanție cu oricare din produsele cumpărate, vă rugăm să ne contactați în cel mai scurt timp posibil, pentru a repara, sau înlocui produsele defecte. Produsele ce prezintă probleme, în perioada de garanție, trebuie predate personal sau expediate, prin curier rapid, pe adresa SC Junior Grup SRL. Costurile de trimitere a produselor în garanție vor fi suportate de client, iar cele de returnare a produselor reparate sau înlocuite, de SC Junior Grup SRL.

Durata de viață medie, calculată de producători, în cazul componentelor cu părți electronice ale țigării electronice, ce conțin acumulatori, este de 300 de reîncărcări, echivalentul unei perioade cuprinse între 6 și 18 luni, în funcție de frecvența utilizării și de capacitatea acumulatorului inclus. După trecerea acestei perioade, performanțele scad treptat, produsul încetând să funcționeze în parametrii maximi. Durata de viață a țigărilor electronice și a componentelor, depinde în foarte mare măsură de o utilizare corectă a acestora. Am încercat să vă oferim în diferitele secțiuni ale site-ului toate informațiile de care aveți nevoie pentru a putea prelungi la maxim durata de funcționare corectă a tuturor componentelor și accesoriilor țigării electronice.

Pentru a beneficia de garanție cumpărătorul este obligat să folosească produsele conform instrucțiunilor din manualele de utilizare a fiecărui produs și să utilizeze doar componentele și accesoriile specificate de producător, pentru fiecare produs în parte. Folosirea altor componente, accesorii, adaptoare sau încărcătoare ce nu au fost achiziționate împreună cu produsul sau provenind de la alți producători se face pe proprie răspundere și poate avea ca rezultat pierderea garanției.

Nerespectarea totală sau parțială a acestor cerințe poate duce la pierderea garanției. Produsele prezentate pentru solicitarea acordării garanției trebuie să aibă eventualele etichete sau sigilii de garanție intacte.


Informații despre produse


Toate imaginile produselor prezentate pe acest site sunt strict informative, firma SC Junior Grup SRL nu poate fi făcută responsabilă de nici un prejudiciu datorat anumitor diferențe între prezentarea și imaginea reală a produsului, dat fiind faptul că producătorii pot aduce oricând modificări produselor oferite, fără nici un fel de aviz prealabil. Noi încercăm să vă oferim o prezentare cât mai exactă a produselor aflate în vânzare pe site cu cât mai mult detalii și caracteristici. Prețurile produselor prezentate pe site includ TVA.


Cumpărarea, plata și transportul produselor


Atunci când faceți o comanda pe vaporium.ro vă vor fi solicitate o serie de date necesare pentru completarea comenzii, date care vor fi păstrate în baza noastră de date. Cumpărătorului i se va crea un cont unic pe site-ul nostru, cont care va putea fi folosit sau modificat pentru efectuarea unor eventuale comenzi ulterioare. Înregistrarea comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri și veți fi contactat telefonic în vederea confirmării și stabilirii detaliilor de livrare. Termenul de livrare este de 24-48 ore de la confirmarea comenzii. Ne rezervăm dreptul de a refuza orice comandă, în orice stadiu al procedurii de comandă. Pentru detalii despre plata și livrarea produselor vă rugăm să consultați secțiunea transport și plată.


Stocurile produselor


Junior Grup SRL nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, în următoarele cazuri: stocul inițial pus la dispoziție s-a epuizat sau se constată ca produsul comandat prezintă un defect, motiv pentru care vânzătorul va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă și se obligă să anunțe cumpărătorul în cel mai scurt timp despre situația apărută. Stocurile nu sunt afișate în timp real, acestea fiind actualizate o dată la 24 de ore.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, Junior Grup SRL îsi alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.


Returul produselor


Returul produselor se acceptă conform termenilor și condițiilor menționați mai jos și sunt în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor încheiate online, pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv într-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Returul produselor se poate face prin aducerea produselor la sediul nostru sau prin trimiterea acestora printr-o firmă de curierat rapid. Vă recomandăm păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrității produselor. Conumabilele (lichide, rezistențe, cartușe, arome concentrate, baze) pot fi returnate doar în acceași stare în care au fost primite, sigilate, în ambalajul original.

Produsul returnat trebuie sa fie în aceeași stare în care a fost livrat; consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Pentru iniţierea procedurii de retur, vă rugăm să completaţi formularul de retur.

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării Vaporium.ro de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract și acceptarea returului. Dacă un termen exprimat în zile se calculează din momentul în care intervine un eveniment sau se realizează un act, ziua în cursul căreia a avut loc acest eveniment sau se realizează acest act nu se ia în seamă la calculul termenului, cu excepția cazului în care prezenta ordonanță de urgență prevede altfel. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, profesionistul prelungește termenul în mod corespunzător.

În cazurile în care produsele returnate prezintă deteriorări sau sunt incomplete, prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, sau orice alte modificări față de starea în care au fost livrate, ne rezervăm dreptul de a opri o sumă din valoarea produsului (valoare cu TVA), sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

Procedura de retur este următoarea :

 1. Completaţi şi trimiteţi formularul de retur de pe această pagină
 2. Aşteptaţi primirea mesajului de confirmare a iniţierii procedurii de retur
 3. Împachetați produsul în ambalajul original, cu toate accesoriile aferente
 4. Trimiteți produsul prin orice firmă de curierat doriți (exclus Posta Română), suportând cheltuielile de transport, pe adresa str. București nr. 68, Cluj-Napoca, Magazin de țigări electronice, CP 400148, telefon 0728257722
 5. Includeți în colet o foaie cu numărul de cont (IBAN), pentru rambursarea contravalorii produsului returnat. Contul de IBAN trebuie să fie pe același nume pe care s-a emis factura fiscală.
 6. După primirea produsului se va verifica integritatea acestuia. În cazul în care produsul prezintă lovituri, zgârieturi, accesorii lipsă sau rezistențe utilizate, din valoarea returnată se va scădea contravaloarea acestora. Vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita aceste cheltuieli în vederea readucerii la stadiul inițial al produsului vândut. Componentele sau accesoriile ce trebuie înlocuite vor fi facturate pe o nouă factură fiscală.
 7. Dacă ați beneficiat de anumite promoții sau reduceri, cum ar fi transportul gratuit, contravaloarea transportului tur (15 lei) se va scădea din suma returnată.
 8. Dacă doriți sa returnați lichide sau rezistențe, acestea trebuie să fie sigilate, în caz contrat returul nu este acceptat, contravaloarea acestora nefiind rambursată.
 9. După verificarea tuturor produselor returnate, se va stabili suma de rambursat și se va emite o factură de retur.
 10. Se va efectua plata produselor returnate, (în maxim 14 zile de la primirea produselor), în contul IBAN indicat, iar o copie a facturii de retur și a ordinului de plată vă vor fi trimise pe e-mail.

Comenzi confirmate și neridicate

SC Junior Grup SRL își rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienții care au în istoric comenzi confirmate, expediate prin curier și refuzate la primire.

Litigii


Eventualele litigii apărute între cumpărători și SC Junior Grup SRL vor fi rezolvate pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, competența rezolvării oricărui litigiu revine instanțelor de judecată competente.


Condiții finale


Cumpărătorul are obligația de a prezenta date reale și complete despre persoana sa, sub rezerva excluderii din baza de date. Vaporium.ro își rezervă dreptul de a limita accesul oricărui utilizator care nu respectă oricare din condițiile de mai sus. Firma noastră iși rezervă dreptul de a modifica în orice moment acești termeni și condiții fără o notificare prealabilă.